De Vrije-geest natuursteenbewerking

info@devrije-geest.com       Tel: 06-37313238

Wie ben ik?

 


Ik ben Hans te Wierike, geboren op 25 November 1957 te Hattum (Gelderland). Ik woon inmiddels 32 jaar in Friesland waarvan 12 jaar in Bolsward. Ik ben getrouwd met Giny te Wierike, heb vier kinderen en inmiddels zes kleinkinderen.

Mijn hele leven heb ik aan handenarbeid gedaan zowel in hout als metaal en zoals wellicht bekend is, ben ik schoenmaker. Ongeveer drie jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met steenbewerking, dit ter gelegenheid van ons 25 jarig huwelijk.

Het trok mij niet aan om in de winkel iets te kopen, maar wilde iets maken wat mijn gevoel, voor mijn vrouw kon benadrukken. Omdat ik niet zeker was van mijn kunnen, heb ik twee verschillende beelden voor haar gemaakt :-) en zo is de liefde voor het steenbewerking begonnen.

Om het proces van beeldhouwen beter te begrijpen ben ik gestart met een volgen van een cursus beeldhouwen.  Dat was een goede zet, er ging een wereld voor mij open. Je weet immers niet, wat je niet weet.

Mijn interesse groeit nog steeds en geeft mij de energie die ik graag met andere mensen wil delen. Het is heerlijk om even een paar uur de dagelijkse beslommeringen los te laten en helemaal op te gaan in je eigen fantasie.  

 

Mijn eerste opdracht

Het monument voor het levenloos geboren kind.

Onthult op 2 november 2017 j.l.  Het was een eer om hieraan werken en is te bewonderen op de algemene begraafplaats te Bolsward.